sâmbătă, 25 iulie 2009

Domniţa burgheză


Bea Moet&Chandon în micul ei birou cochet. Din când în când degustă caviar sau îşi aprinde o ţigară de foi dintr-un pachet elegant din piele, cu etichetă. Pantofii şi i-a cumpărat acum trei zile de la un magazin micuţ din centrul capitalei, pantalonii sunt din colecţia proaspăt prezentată la Fashion Week iar după poşetă a aşteptat aproape un an, pe o listă a celor mai pretenţioase doamne. Parfumul a venit fireşte de la Paris, altfel nici nu s-ar fi uitat la el. De maşini nu îi pasă prea mult, atâta vreme cât au pe capotă o stea cu trei colţuri. Micuţă şi mofturoasă, jucăuşă ca o pisicuţă, vorbeşte pe un ton de baroneasă, ca şi cum toată lumea ar fi a ei. Până la urmă nu e ea de vină că e criză mondială, că sunt mulţi şomeri şi că oamenii nu au pâine... să mănânce cozonac!
Însă de puţină vreme, firea ei energică nu mai este în acţiune. Toată efervescenţa anilor trecuţi s-a evaporat ca bulele unui pahar cu şampanie scumpă. Tăcută, în biroul ei cochet, fumează lung din ţigara înmiresmată într-o linişte deplină. Micuţa domniţă burgheză aşteaptă acum să treacă criza. Mai are de plătit o rată la poşetă!

Un comentariu:

  1. Eu sunt o domnisoara...si inca imi place sa apreciez ceva bun, iar ceea ce ai scris tu este cu adevarat ceva interesant! imi place stilul...
    Aceeasi, Crina

    RăspundețiȘtergere

Puterea stă în cuvinte!

Cred că fiecare dintre noi are forţa de a schimba ceva. Prietenii, job-ul, ţara în care trăieşte! Sunt necesare doar două lucruri: consecvenţă şi putere de convingere. Am credinţa că noi, tinerii vom reuşi să modernizăm România!