luni, 23 august 2010

23 august, libertate ne-a adus...


Apar uneori momente în viaţă care capătă însemnătate mistică. La fel ca un bulgăre de zăpadă care se face tot mai mare pe măsură ce se rostogoleşte, momentele astea atrag energii necunoscute şi adaugă plusuri de valoare. Aşa este ziua de 23 august. O zi care încă trezeşte fiori multor români, fie că îşi amintesc cum a ieşit România din război, fie că îşi amintesc de defilările pe stadioanele comunismului. 23 august însă nu este importantă doar pentru români. De-a lungul istoriei, 23 august a atras multe evenimente care au scris povestea omenirii, aşa cum o ştim azi.
De exemplu, în 410 vizigoţii au cucerit Roma şi decăderea marelui imperiu a devenit o certitudine. Tot în 23 august musulmanii au cucerit Ierusalimul, pierdut pentru totdeauna de creştini. O sută de ani mai târziu, Regele Filip al Franţei îşi pune coroana pe creştet şi întemeiază celebra regiune Champagne, fără de care n-am avea ce bea de revelion. 23 august este ziua în care Mexic devine stat independent, după ce se separă de Spania. La Moscova se semnează Pactul Ribbentrop-Molotov şi România pierde Bucovina.
O zi care concentrează multe evenimente importante, fără să punem la socoteală că tot azi s-a născut şi Fuego. Nu-i grozav?


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puterea stă în cuvinte!

Cred că fiecare dintre noi are forţa de a schimba ceva. Prietenii, job-ul, ţara în care trăieşte! Sunt necesare doar două lucruri: consecvenţă şi putere de convingere. Am credinţa că noi, tinerii vom reuşi să modernizăm România!