miercuri, 18 august 2010

Sistemul e de vină!


Cazul şocant de la Materniatea Giuleşti, unde 4 nou născuţi au murit în urma unei explozii, a pus România pe jar. Toate televiziunile alocă spaţii largi şi se întrec în ştiri şocante. Zeci de invitaţi din toate categoriile profesionale îşi dau cu părerea despre cum ar fi dacă n-ar fi.
Am intrat din nou în vria dezbaterilor fără sfârşit, în care se aruncă cu vorbe goale în stânga şi în dreapta. Unii pălăvrăgesc ore în şir iar alţii stau pe canapea şi îi privesc. Însă de făcut nu face nimeni nimic. Asta este boala modernă a poporului român. “Uitatul la televizor” ne iroseşte flacăra care ar putea declanşa acţiunea. Faptul că la televizor câţiva oameni se ceartă face să se răsufle orice pornire concretă de a face ceva. Ne fâsâim privind din canapea un spectacol într-un platou de filmare. Se incriminează acum sistemul, ca şi când ar fi o entitate extraterestră. Sistemul este format din oameni, iar sistemul poate fi schimbat tot de către oameni. Însă nimic nu se va schimba atâta vreme cât oamenii adorm pasivi cu telecomanda în mână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puterea stă în cuvinte!

Cred că fiecare dintre noi are forţa de a schimba ceva. Prietenii, job-ul, ţara în care trăieşte! Sunt necesare doar două lucruri: consecvenţă şi putere de convingere. Am credinţa că noi, tinerii vom reuşi să modernizăm România!