joi, 26 august 2010

Chitic, cireşica, Românica


Poporul telespectator stă şi priveşte zilele astea, ca o căprioară paralizată de farurile maşinii, noul scandal mediatic în care Băsescu rupe gura cuiva.
Ca şi cum nu am avea suficiente griji, acum trebuie să descoperim dacă într-adevăr preşedintele a lovit cu palma sau cu o metaforă, ca o petală de trandafir. Dacă ne uităm în jur vedem că toată ţara se duce de-a berbeleacul. Bani nu sunt, economia nu merge, sănătatea e la pământ iar şcoala stă să înceapă fără prea mult entuziasm. În tot timpul ăsta, pe români îi preocupă teme mărunte, meschine, despre cine cui i-a umflat ochiul. Până şi denumirile sugerează micisme. Cireşica şi Chitic, care rimează cu pitic şi exprimă fix nimic. Dacă eram o altă ţară, evenimentul se întâmpla la Grand Hotel, unde preşedintele se întrecea în idei cu domnul Lungescu, de exemplu. Dar nu! La noi temele sunt mici, la fel şi obiectivele, la fel şi rezultatele. Viva la Românica.

:::::::::::::::::

3 comentarii:

Puterea stă în cuvinte!

Cred că fiecare dintre noi are forţa de a schimba ceva. Prietenii, job-ul, ţara în care trăieşte! Sunt necesare doar două lucruri: consecvenţă şi putere de convingere. Am credinţa că noi, tinerii vom reuşi să modernizăm România!